Tko?

Tko su Hrvatski laburisti – Stranka rada?

Prvo će nas se pokušati svrstati. Čak da nas se i ne pita tko smo i što smo. E, pa, čujte: nećemo robovati ideologijama, ne smatramo da se treba iscrpljivati u borbi lijevih s desnima već svu snagu treba upotrijebiti na borbu protiv zla, protiv nepoštenja, izrabljivanja, pljačke, nepotizma te uništavanja nacionalnog dobra.

Mi smo hrvatska stranka, ali ne, naravno, samo po nazivu već opredjeljenju. Nije nam svejedno kakva je i čija je Hrvatska država, tko njom i iz kojeg centra upravlja.

Hrvatska treba biti uistinu neovisna, demokratska i slobodna. A mogu li biti građani slobodni a država neovisna i demokratska ako smo svi ovisni o vjerovnicima, ako smo u dužničkome ropstvu, ako tijekovima novca upravljaju oni koji brinu za svoje a ne za dobro Hrvatske?

Hrvatske laburiste-Stranka rada čine ljudi kojima je stalo do pravde, socijalne jednakosti, dostojanstva svakoga građanina bez obzira na njegovu vjersku, nacionalnu, seksualnu, političku pripadnost ili orjentaciju.

Hrvatski laburisti su borci protiv nepravde. A najveće nepravde učinjene su upravo radnicima, ljudima koji žive od svojega rada. Nećemo dopustiti da radnici rade a ne primaju plaću. Nećemo dopustiti da kapitalisti koji ne isplaćuju plaće ostanu nekažnjeni. Nećemo dopustiti da se uništava hrvatska privreda i svakoga dana na ulice tjeraju tisuće radnika. Sposobnošću, znanjem, poštenjem i odgovornošću mijenjati ćemo najprije ponašanje u politici a potom i u društvu.