Laburisti traže da se ispuni obećanje o 1.000 eura za novorođeno dijete

Povodom najave ministrice socijalne politike Bernardice Juretić da za naknadu od1.000 eura za svako novorođeno dijete nema novaca, priopćenjem su se oglasiliLaburisti Varaždinske županije.

Oni smatraju da se preizborno obećanje HDZ-a mora ispuniti.

 Riječ je o tisuću eura roditeljima za novorođenče kao i puna plaća roditelju koji je uz dijete jednu godinu od rođenja djeteta, kada dijete može u jaslice. U svježem su nam sjećanju gotovo svi skupovi Domoljubne koalicije u kojima su negirali sve prepreke za ovo obećanje i rekli da će prvo srezati svoja primanja u Saboru, a zatim naći novac za mlade roditelje. Mi izumiremo, to nije trošak nego investicija, što će nam država ako nas neće biti itd., sve su to bile riječi izgovarane prije samo par mjeseci. Bilo je rečeno da će “stvoriti novac dođu li na vlast” – podsjećaju laburisti koji apeliraju na saborske zastupnike iz ovoga kraja, koji dolaze iz Domoljubne koalicije, da učine maksimum napora kako bi se obećanje i ispunilo.

Izvor: http://www.varazdinske-vijesti.hr/politika/laburisti-traze-da-se-ispuni-obecanje-o-1-000-eura-za-novorodeno-dijete/3887

Clipboard-1