Laburisti o Moniki Hajdin, balama, teniskim terenima i intervjuima za posao

Problem Monike Hajdin, teniski tereni u Zagrebačkoj ulici, balirani otpad, ali iproblematični intervjui bile su teme današnje pressice laburista.

Božidar Kolarić, predsjednik županijskih laburista i varaždinski gradski vijećnik, napomenuo je da mu se nedavno obratila jedna 24-godišnjakinja požalivši se na pitanja koja su joj prilikom razgovora za radno mjesto postavljena u jednoj uglednoj varaždinskoj tvrtci.

– Pitali su je koliko ima godina, ima li dečka, planira li se udati i imati djece. Budući da je na posljednja tri pitanja odgovorila potvrdno, posve je sigurno da neće dobiti posao. Poslodavci to nazivaju fleksibilnim tržištem, a ja to nazivam zločinom! Mladi svakodnevno odlaze iz Hrvatske i vani osnivaju obitelji, dok bi za poslodavca bilo najidealnije da mlada ženska osoba potpiše da će roditi kada ode u mirovinu – naveo je Kolarić apeliravši da se to spriječi.

 Poslodavce pozivam da prestanu s time, a one koji odlaze na takve intervjue i postavljaju im se takva pitanja pozivam da takve slučajeve prijavljuju – istaknuo je Kolarić.

Usto, izrazio je nadu da će se ove godine konačno riješiti problem mlade Varaždinke Monike Hajdin.

 Na nedavnom je humanitarnom koncertu za nju skupljeno 13.000 kuna, dok su s druge strane ulaznice za Sjajni bal, na kojima se jedu pohani krokodili i pije ptičje mlijeko, nevjerojatno skupe. Nadam se da će tijekom ove godine napokon biti riješena dugogodišnja agonija Monike – apelirao je Kolarić poručivši da bi se ove godine konačno trebao početi rješavati problem teniskih terena te balirani otpad.

 Tvornica za MBO danas normalno funkcionira i u njoj se obrađuje otpad iz čitave Hrvatske, dok naše bale stoje i raspadaju se. Prilikom odluke o odabiru koncesionara bio sam suzdržan jer me gradonačenik nije uspio uvjeriti da bi se tim rješenjem bale brže i prije riješile nego temeljem ugovora s T7 – napomenuo je Kolarić.

Varaždinski Laburisti

Varaždinski Laburisti

Izvor: http://www.varazdinske-vijesti.hr/politika/laburisti-o-moniki-hajdin-balama-teniskim-terenima-i-intervjuima-za-posao/3533