Kolarić: Varaždinska županija već je godinama “trinaesto prase”

Saborski zastupnici jučer su većinom glasova izglasali državni proračun za 2016. godinu, a nije prošao ni jedan amandman kojim bi se osigurala sredstva za JPP projekte u Varaždinskoj županiji. Svojim priopćenjem je na novonastalu situaciju reagirao Božidar Kolarić, predsjednik Podružnice Varaždinske županije Hrvatskih laburista – Stranke rada

Prije malo više od desetak godina prisustvovao sam velikom broju skupova i raznih prezentacija o čudu zvanom JPP (javno-privatno partnerstvo). Kao vrlo kvalitetan model što bi se trebalo graditi između ostalog isticana je i gradnja zatvora.

No nismo krenuli graditi zatvor nego škole. Jedni su nam tvrdili da je ulaganje u objekte ulaganje u budućnost, a drugi da je to apsolutno promašena teza. Danas imamo škole u kojima ima sve manje djece, a nakon deset godina i dalje imamo najmanje plaće u državi.

Ali nakon što je saborska većina odlučila ne sufinancirati obveze koje nastaju iz gradnje po modelu JPP-a, otvaraju se dva iznimno bitna pitanja. Kao prvo, ja ne mogu vjerovati da bi netko iz varaždinske županije osigurao saborsku većinu (i time novu vladu), a da prije toga nije razgovarao o tome što će biti sa JPP-om.

I drugo još važnije. Ukoliko glasuješ za amandman koji se ne usvoji, a onda prihvaćaš proračun kakva je to poruka. Novoj Vladi i saborskoj većini ja ne zamjeram, oni imaju stav o JPP-u, to da smo mi kao županija „trinaesto prase“ jasno je već godinama, dok za neke saborske zastupnike iz našeg kraja mislim da je Leonardo DiCaprio tek običan amater.

Božidar Kolarić
Predsjednik Podružnice Varaždinske županije Hrvatskih laburista – Stranke rada

Izvor: http://www.varazdinske-vijesti.hr/politika/laburisti-varazdinska-zupanija-vec-je-godinama-trinaesto-prase-5261/

c9d560947980f5006b1f075d97141447_XL